Gereserveerd voor Sybille dC

Gebeurtenis - Gedachte - Gevoel - Gedrag - Gevolg toren - voor Sybille

Artikel 88 van 122
€ 23,15 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De 5 G's staan achtereenvolgens voor: Gebeurtenis - Gedachte - Gevoel - Gedrag en Gevolg
Op de 5 G-toren worden deze woorden van boven naar onder gesymboliseerd door:
Blanco G - Denkwolkje - Hartje - Vinger op knop - Vraagteken

De 5 G's worden meestal in schema-vorm gebruikt om erachter te komen welke (onbewuste) gedachten ertoe leiden dat een bepaalde gebeurtenis bepaalde gevoelens bij je oproept. Deze gevoelens leiden vervolgens tot bepaald gedrag en dit heeft een bepaald gevolg. Een blokkade tussen twee onderdelen van dit schema kun je visualiseren door het bijgeleverde zwarte schijfje tussen twee symbolen te plaatsen. Bijvoorbeeld tussen denken en voelen; wanneer iemand vooral in het denken blijft 'hangen' en niet tot voelen en doen over gaat.

De toren is in totaal 20 cm hoog, de schijfjes Ø 3 cm. De schijfjes zijn los van elkaar te draaien, waarmee je duidelijk kunt maken dat je op ieder moment in het proces een keuze hebt om van negatief naar positief over te stappen. 
De schijfjes kunnen van de toren af, waardoor ze ook los gebruikt kunnen worden bij een opstelling op tafel. Leg bijvoorbeeld het schijfje met het rode hartje naar voren op tafel en vraag je cliënt om neer te zetten hoe de situatie er dan uit ziet. Draai vervolgens het schijfje om met de groene kant naar boven en vraag wat er dan mag veranderen aan wat er uitgebeeld is.

---

De 5 G's worden meestal in schema-vorm gebruikt om erachter te komen welke (onbewuste) gedachten ertoe leiden dat een bepaalde gebeurtenis bepaalde gevoelens bij je oproept. Deze gevoelens leiden vervolgens tot bepaald gedrag en dit heeft een bepaald gevolg.

Het bovenste schijfje staat voor de GEBEURTENIS. Hierop staat aan beide zijden een blanco G, want de gebeurtenis is niet positief of negatief.
Bv: 'Het regent'

Het tweede schijfje is een denkwolkje, dit staat voor GEDACHTE. Aan de ene kant rood, aan de andere kant groen
Negatief denken (rood) over de gebeurtenis zou kunnen zijn: "Bah, nu word ik helemaal nat en koud als ik naar huis fiets"
Positief denken (groen) zou er zo uit kunnen zien: "Ach ja, ik ga toch zometeen naar huis, dan trek ik gewoon droge kleren aan"

Het derde schijfje is een hartje, dit staat voor het GEVOEL. Aan de ene kant rood, aan de andere kant groen
Een negatief gevoel (rood) zou kunnen zijn: "Ik voel me zielig omdat ik niet met de auto opgehaald word"
Een positief gevoel (groen) zou er zo uit kunnen zien: "Ik voel me blij omdat ik eigenlijk best zin heb om een leuke nieuwe outfit uit te zoeken"

Het vierde schijfje laat een vinger die op een knop drukt zien, dit staat voor het GEDRAG, dat wat je doet.
Aan de ene kant rood, aan de andere kant groen
Negatief gedrag (rood) zou kunnen zijn: "Ik snauw mijn moeder af omdat ze me niet van school heeft opgehaald"
Positief gedrag (groen) zou er zo uit kunnen zien: "Ik duik thuis direct mijn kledingkast in om iets leuks uit te zoeken en maak een kop warme chocolademelk"

Op het vijfde schijfje staat een vraagteken, symbool voor het uiteindelijke GEVOLG van alle voorgaande stappen.
Aan de ene kant rood, aan de andere kant groen
Een negatief gevolg (rood) zou kunnen zijn: "Mijn moeder wordt boos op mij omdat ze zo afgesnauwd wordt waardoor ik een hele ongezellige middag heb"
Een positief gevolg (groen) zou er zo uit kunnen zien: "Ik drink samen met mijn moeder gezellig de chocolademelk op en heb zo een fijne start van de middag"


Je ontvangt:

  • 1 toren met 6 houten schijfjes (voet toren: 2,5 x 2,5 x 2,5 cm, toren is ca 25 cm hoog. Schijfjes Ø 3 cm x 0,8 cm dik)
© 2008 - 2024 Verwonderland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel