Gereserveerd voor Ingrid T

Archetypen-set voor Ingrid T

Artikel 17 van 122
€ 90,35 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Set gebaseerd op de archetypen van Jung

Je vindt ze niet alleen in sprookjes, maar (vooral) ook in het dagelijkse leven èn in jezelf; de 12 archetypen van Jung:

De Heerser, de Onschuldige, de Gewone, de Zorgzame, de Wijze, de Held, de Nar, de Creatieve, de Magiër, de Rebel de Minnaar en de Avonturier

Wat zou jouw Zorgzame ik zeggen wanneer je een belangrijke beslissing moet nemen? En wat stelt jouw Rebel dan voor? 
Als je een conflict hebt met iemand, welk deel in jou is dan aan het woord? En welke figuur in de ander?

Deze set bestaat uit 12 handbeschilderde figuurtjes die een basismaat hebben van 6 cm. De figuurtjes en accessoires zijn zorgvuldig geschilderd, gelakt en aan elkaar bevestigd. Hoewel ze best tegen een stootje kunnen, blijven ze toch redelijk kwetsbaar en zijn ze daarom niet geschikt als speelgoed of om zonder begeleiding door jonge kinderen gebruikt te worden. 

Ter inspiratie wat karaktereigenschappen en vragen, passend bij elk archetype:

De Held
Helden inspireren ons om groter, moediger en sterker te zijn. Als jij je verbindt met het archetype van de held, wat zou je dan doen?

De Nar
Narren kunnen met hun grappen en vrolijke houding helpen om de angel uit de moeilijkste momenten van het leven te halen. Maar niet alle grappen zijn grappig en vrolijk zijn is niet op ieder moment gepast. Ben jij wel eens narrig?

De Heerser 
De Heerser weet hoe hij in de schijnwerper moet stappen, om daar, op het toneel van het leven, orde te scheppen. Hij neemt de controle, maar kan ook misbruik maken van zijn macht en autoriteit en daarmee anderen onderdrukken. Het is zaak om een goede balans te vinden en de mening van anderen in zijn overweging mee te nemen.

De Avonturier
Soms moet je ver gaan om dicht bij jezelf te komen... De Avonturier trekt de wereld in als middel om tot zelfontplooiing te komen. Hij is individualistisch, wil vrij zijn van beperkingen en kritisch op dat wat er al is. Wanneer hij altijd alleen zijn eigen weg kiest kan dat leiden tot eenzaamheid en vervreemding. Is er in jouw leven voldoende ruimte voor avontuur?


De Zorgende
Empatisch, kalm en optimistisch - zelfs in een crisis; dat zijn kenmerken van de Zorgende. De aangeboren behoefte om voor anderen te zorgen en ze te beschermen komt met een flinke dosis zelfopoffering wat kan leiden tot burn-out. De uitdaging voor de Zorgende ligt in het vinden van een goede balans tussen het zorgen voor anderen èn voor zichzelf.

De Onschuldige
In zijn zoektocht naar het paradijs ziet de Onschuldige als een rasechte optimist al het goede in mensen. Hij geniet van eenvoud, puurheid en de schoonheid van het leven. Zijn geringe kennis van en ervaring met de wereld zorgt ervoor dat hij gemakkelijk vergeeft en een groot vertrouwen heeft, maar zijn naïviteit kan hem ook parten spelen in een wereld die (nog) niet zo paradijselijk ìs...

De Magiër 
De Magiër gelooft dat er meer is; iets dat grootser is dan wie en wat we nu zijn. Ze zijn meesters van transformatie en zetten hun nieuwsgierigheid, intuïtie en deskundigheid in om situaties van stilstand en chaos te veranderen en werelden met elkaar in verbinding te brengen. Als visionair ziet de Magiër dingen die (nog) onzichtbaar zijn voor het blote oog en lijkt toegang te hebben tot geheime kennis. Dit kan mensen inspireren maar ook afschrikken.

De Minnaar
De Minnaar weet dat mensen zich gewaardeerd, mooi en geliefd willen voelen. Dat laat hij niet alleen schaamteloos in romantische relaties blijken, maar ook aan zijn ouders en kinderen, aan familie en vrienden; hij geeft je vriendschap, intimiteit en echte verbinding. Zelf geniet hij gepassioneerd van het leven. Wanneer de Minnaar vanuit de angst om alleen te zijn voortdurend door een roze bril naar de ander kijkt, kan zijn eigen persoonlijke ontwikkeling naar de achtergrond schuiven.

De Gewone
Ook wel: de Buurjongen of het Buurmeisje. De Gewone werkt hard, maar blijft bescheiden. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” is een uitspraak die goed bij dit archetype past. De Gewone is behulpzaam, ècht en toegankelijk en accepteert anderen zoals ze zijn; zo sluit hij gemakkelijk bij anderen aan. Maar hierin ligt ook zijn valkuil; het verliezen van een eigen identiteit door het vertonen van kuddegedrag...

De Wijsgeer
De zoektocht van de Wijsgeer leidt naar de Waarheid. Met een hoofdletter, want deze Waarheid dient objectief en absoluut te zijn, zodat deze waar is voor iedereen. Wijsgeren delen informatie en helpen anderen weloverwogen beslissingen te nemen. Zij zijn de experts, degenen die graag leren en dol zijn op details en goede argumenten. De uitdaging voor een Wijsgeer is om niet te dogmatisch en arrogant te zijn.

De Rebel 
Kettingen breken die vastketenen, maatschappelijke normen naast zich neer leggen, de boel eens flink opschudden; de Rebel breekt af wat niet werkt zodat de dingen daarna góed opgebouwd kunnen worden. Zijn boodschap is rauw en eerlijk, dat hij daar om gevreesd wordt deert hem niet. In zijn drang om regels te breken dient de Rebel op te letten niet tè ver over de grens te gaan.

De Creator 
In een wereld die oncontroleerbaar is, geeft de Creator zèlf vorm aan een visie door nieuwe dingen en structuren te doen ontstaan. Creëren is een manier om controle en een gevoel van vrijheid te krijgen. De Creator geniet van het proces en de uitkomst en streeft ernaar zich optimaal en authentiek uit te drukken. Verstrikking en onderdrukking zijn allergieën, perfectionisme, faalangst en please-gedrag liggen op de loer.

 

 

© 2008 - 2024 Verwonderland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel