Uitverkocht

Basispakket Kindercoach - LAATSTE sets

Artikel 4 van 20
€ 348,20 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Een upgrade van de oude versie van het kindercoach pakket
voor het laatst verkrijgbaar in deze praktische toolkit
Het pakket is uitgebreid / aangevuld met gedragssymbolen en matrjosjka poppen,
het schatkistje met halfedelsteentjes en de poort zitten daardoor niet meer in de kist
(deze staan nog wel op de foto's en zijn nog los verkrijgbaar)


Compleet pakket voor de (startende) kindercoach

Met deze uitgebreide set van duurzame, natuurlijke materialen kun je zó op speelse wijze aan de slag. Het pakket bestaat uit handzame toolkit met twee uitneembare lades. Om het handvat zit een cirkelveld gerold. De toolkit is tot de rand gevuld en geschikt om in te zetten bij de begeleiding van kinderen en jongeren in de leeftijd van 4-18 jaar

Onderin de toolkit vind je drie stapelbare dienbladen waarin je de volgende symbolen kunt sorteren en presenteren:

 • Multi inzetbare gekleurde schijfjes (20 st)
  Inclusief potje met positioneringsgum. Daarmee koppel je eenvoudig een schijfje aan een poppetje. Vraag het kind een kleur te kiezen voor bv vader en vervolgens een poppetje te zoeken voor vader. Het kind kan zelf het schijfje onder het poppetje bevestigen. Dat maakt het speels en jíj kunt ondertussen vragen waarom het kind die kleur voor vader heeft gekozen

   
 • Basis Beeldtaal Symbolenset  (27 st)
  Kinderen maken soms veel mee in hun leven waar ze niet direct woorden voor hebben. Met deze symbolenset geef je het kind mogelijkheden om thema's bespreekbaar te maken, zonder dat daarbij woorden nodig zijn. Je kunt de set inzetten om situaties uit te beelden of na te spelen, zoals een echtscheiding of een overlijden. Of bevestig een schijfje op 1 van de huisjes. Zo wordt het huisje een kerk, moskee of het huis van jouw wensen
  Klik voor een uitgebreide beschrijving hier

   
 • Gedrag - Gevoel - Behoefte set (29 symbolen, 2 fullcolor geprinte kaarten, 3-delige matrjosjka pop)
  Met deze uitgebreide set maak je eenvoudig bespreekbaar en inzichtelijk welke emoties je cliënt ervaart, of er positieve en negatieve emoties zijn en wat positieve en negatieve gedachten zijn. Met de verschillende formaten emotie schijfjes kun je onderzoeken hoe groot een gevoel wordt ervaren. 
  Ook boeiend om de schijfjes in twee kolommen neer te leggen; In de ene kolom laat je de gevoelens neerleggen die de cliënt in een bepaalde situatie aan de buitenwereld laat zien. In de andere kolom laat je de gevoelens neerleggen die hij/zij van binnen ervaart. 
  Met behulp van de gedragssymbolen kun je onderzoeken welk gedrag aan de buitenkant (de buitenste matrjosjka pop) zichtbaar is. De tweede pop kun je koppelen aan de emotie schijfjes; welk gevoel gaat hierachter schuil? Het binnenste, gouden poppetje staat symbool voor de behoefte die aan dit alles ten grondslag ligt. 

Deze set is geïnspireerd op Geweldloze communicatie van Marshall Rozenberg, meer info over de set vind je hier

Bovenin de toolkit vind je:

 • Een naturel Middel familie met bruine oogjes (28 st) 
  De familie bestaat uit zowel mannelijke (rechte) als vrouwelijke (uitlopende) figuren in diverse afmetingen. Door de poppetjes te koppelen aan de gekleurde schijfjes kan je cliënt ieder gezinslid zelf als het ware een kleurtje geven. Aan het einde van de sessie haal je alles eenvoudig weer uit elkaar en is je set weer blanco voor een volgende afspraak

   
 • Een hond en een kat
  Voor veel kinderen zijn huisdieren onmisbare vrienden. Deze mogen daarom niet ontbreken in deze set :-)

   
 • Een echtscheidingsset
  Deze set bestaat uit 4 volwassenen en 2 gehalveerde kinderen met daarbij een koffertje en verschillende gekleurde koorden. De set is gebaseerd op het boek 'Kamil, de groene Kameleon' van Daniëlle Steggink en aangevuld met materialen die vaak gebruikt worden bij contextuele therapie. Met deze set kun je de volgende thema's uitbeelden: Gespleten gevoel, heen en weer reizen, wie je in de kern bent, bloedband en loyaliteit
  Meer info over de set vind je hier

   
 • Muurtjes en blokjes
  Hiermee kun je personen groter laten groeien (parentificatie) en grenzen aangeven, daarnaast kun je de muurtjes bijvoorbeeld ook gebruiken om een graf mee te bouwen (zie foto's)

Onderin vind je verder nog:

 • Set van 2 nestbare huizen
  Op verschillende manieren te gebruiken:
  - thema echtscheiding; de huizen passen in elkaar (het huis voor de echtscheiding) en kunnen uit elkaar gehaald worden (huis van vader en huis van moeder)
  - door een symbool-schijfje op een huisje te bevestigen met de positioneringsgum kunnen de huisjes symbool staan voor een kerk (met kruis), een moskee (met maan), een crematorium (met vuur), een gevangenis (met hek) of het huis van jouw wensen (toverstaf)

   
 • Cijferthermometer
  Multi inzetbaar: spreek samen met je cliënt de betekenis van de cijfers af.  Dit kan zijn hoe het staat met oefenmomenten, met het zelfbeeld, met emotie-regulatie. De verschillende kleuren wasknijpers kunnen voor verschillende zaken staan. Misschien geef je de emotie 'boosheid' (bv rood) het cijfer 10 qua heftigheid, en is voor jou irritatie (bv geel) het cijfer 6. 
  Meer ideeën vind je hier

   
 • Schatkist met halfedelsteentjes
  Gebruik de steentjes als symbool voor talenten, of combineer met de eerder genoemde symbolen: Wat mag je goed bewaren? Wat mag niet gezien worden?

  De schatkist is in deze nieuwe versie vervangen door de Matrjosjka poppen van de Gedrag - Gevoel - Behoefte set en wordt dus NIET meer bij dit pakket geleverd. Wel kun je het kistje en de steentjes nog los bestellen, ze passen alleen niet meer in de koffer erbij... Je vindt het kistje en de edelsteentjes hier
   
 • Diverse accessoires
  Zoals een stolp, conische schadefiguren (1 x rood en 1 x zwart), een grens-stokje,  een houten cilinder en een put. Hiermee kun je thema's als grenzen, balans, parentificatie en trauma's uitbeelden en heb je de mogelijkheid om woorden op te stellen. Op het blokje met whiteboard folie kun je bijvoorbeeld  het woord 'Ziekte' schrijven. Plaats het blokje voor de het poppetje dat ziek is om zichtbaar te maken dat de cliënt de ziekte niet ìs.

   

En ten slotte om het handvat heen gerold:

 • Nabijheidscirkel van wolvilt
  Op te rollen rondom het handvat om de toolkit. Hiermee breng je in kaart welke personen er qua gevoel dicht bij de cliënt staan en wie verder weg. Je plaatst daarvoor het poppetje dat de 'ik figuur' is in de middelste cirkel en de andere personen in de cirkels daar omheen.

 

NB Op de foto's zie je enkele artikelen die niet meer in de koffer zitten. Deze zijn wel nog los verkrijgbaar:

 

© 2008 - 2024 Verwonderland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel