Hoi! Ik ben Anneke Coolen (1980), vormgever van Verwonderland. Anderen zien mij als een enthousiaste, veelzijdige beelddenker (en een blije mandarijn ;-)  Mijn ikigai - mijn missie in het leven - is het zichtbaar maken van de binnenwereld van mensen in hun buitenwereld zodat ze hun talenten ten volle kunnen laten stralen. Op dit moment doe ik dat door coaches en therapeuten mooie passende materialen te leveren om die binnenwereld bij hun cliënten zichtbaar te maken. Ik vind het belangrijk dat mensen zich gezien, gehoord en betrokken voelen, daarom werk ik graag zo persoonlijk mogelijk aan iedere opdracht. Mijn achtergrond in de hulpverlening maakt dat ik me goed in kan lezen en -leven in diverse werkwijzen en methodes, maar doordat ik zelf geen coach of therapeut ben, kan ik vrijer associëren. Zo komen we samen tot creatieve oplossingen en materialen die passen bij jou en jouw werkwijze.
 

Wil je graag weten welk pad mij naar Verwonderland heeft geleid? 
Lees dan hieronder het verhaal dat bij deze foto's hoort...

        

Ik groeide op in het ‘Huis aan de overkant’ in een peperkoeken dorpje ten zuiden van de Grote Rivieren. Liep ik de straat uit, dan kwam ik bij het huis met de kastanjeboom waar mijn opa in zijn atelier zat te aquarelleren en mijn oma eigenwijze rivella schonk in bekers waar blauwe zwaluwen op rondvlogen. Een paar straten verderop woonden mijn andere opa en oma in een keurig peperkoeken huisje. En ook daar hingen de muren vol met schilderijen van mijn opa’s hand. Je zou dus kunnen zeggen dat ik met een penseel in de hand geboren ben.

Hoewel mijn ouders katholiek waren ging ik naar een protestantse school. Dat kwam doordat ons huis aan de overkant stond - zo ging dat in die tijd. Er werd veel aan het geloof gedaan op school en ik luisterde met open mond en – oren naar de verhalen uit dat verre verleden in het Verre Oosten. Die verhalen en onze bezoekjes aan Zuster Wilhelmien in het klooster brachten mij er op mijn tiende toe om non te willen worden. Iets met blinden, dat leek me ook nog wel wat. Of iets met tekenen. Maar ja… die missie om non te willen worden werd niet erg serieus genomen en met tekenen… daar kon ik volgens mijn ouders geen peperkoek mee verdienen. Dus stortte ik me vol overgave op een studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening in de overtuiging dat ik de blinden van Nederland zou laten zien.

Maar het liep anders. Ik had op m’n zestiende mijn peperkoeken hart verloren aan de man waar ik voor het einde van mijn studie mee getrouwd zou zijn. En met een buik vol verwachting haalde ik op mijn tweeëntwintigste mijn diploma op. Een heel gewenste zwangerschap, want na een burn-low tijdens mijn stage wist ik zeker: ik wil moeder worden en thuis zijn voor de kinderen. Na Hasse (2002) en Fenne (2004) werd in 2006 Lore geboren en ik was gelukkig. Ik hield me dagen lang bezig met het bedenken van speelgoed-thema’s, maakte zelf pictogrammen,  knutselde poppenhuizen in elkaar, verdiepte me in de symboliek van sprookjes en hield een blog bij. In die periode heb ik mijn creatieve vaardigheden volop ontwikkeld en toen ik in 2008 verliefd werd op het beschilderen van houten poppetjes besloot ik dat het tijd was voor een webwinkeltje waar mijn innerlijke beelden een weg konden vinden naar buiten.

We groeiden naar een groter huis dat we zelf verbouwden en Verwonderland – het blog en de webwinkel – gingen even in winterslaap. Maar in het voorjaar van 2010 was het huis klaar en begonnen mijn handen weer te kriebelen… Een tijd lang heb ik creatieve middagen georganiseerd voor kinderen waar ik ze al knutselend, voorlezend en bakkend meenam door de seizoenen. Daar kwamen buitenmiddagen bij en Walk & Talk avonden voor volwassenen en Knutsel-Frutsel avonden en ondertussen maakte ik op school iedere drie weken nieuwe seizoenstafels in twee klassen van de Vrije School waar onze dochters op zaten… Verwonderland werd ontdekt door systemisch werkers, coaches en therapeuten - ik was destijds de enige die zo'n grote diversiteit houten poppetjes verkocht. Door goed te luisteren naar mijn klanten leerde ik waar behoefte aan was. Zo groeide ik uit van een eenvoudig winkeltje in knutselmaterialen tot een steeds grotere en gespecialiseerdere website op het gebied van opstellingsfiguren.

Ondertussen ontdekte ik ook steeds meer mijn eigen binnenwereld en kwam ik gaandeweg tot de ontdekking dat ik niet gelukkig was in mijn relatie. In 2016 scheidde ik van mijn eerste liefde en ontmoette ik Remco. Na bijna 14 jaar fulltime-moederschap was nu de tijd aangebroken om op werkgebied mijn vleugels uit te slaan. Ik nam een flexibel productiebaantje bij een fabriek (waar ik bij gebrek aan een lopende band zelf liep) om het inkomen van Verwonderland mee aan te vullen. Werk waar ik mijn creatieve ei absoluut niet in kwijt kon en wat me duidelijk maakte dat ik niet alleen op het gebied van relaties maar ook op het gebied van werk ècht mijn hart wilde volgen. Ik zocht en vond mijn kernwaarden: harmonie, vormgeven, inzicht, verbondenheid, natuur en eenvoud. En met die waarden als kompas besloot ik dat Verwonderland een plek zou zijn waar ik mijn kennis en vaardigheden zichtbaar kon maken in de buitenwereld. Een plek waar coaches materialen vinden waarmee zij anderen kunnen helpen hun binnenwereld zichtbaar te maken. 

Ik heb de afgelopen jaren veel bij mezelf ‘naar binnen’ gekeken door de dingen die gebeurden in beelden en beeldtaal uit te drukken. Ik ben daardoor gaan inzien waarom ik als tienjarige non wilde worden. En waar die interesse voor blinden toch vandaan kwam… Het antwoord was eigenlijk heel simpel: ik hield van de symbolentaal uit de bijbel (en in sprookjes) en wilde graag mensen iets onzichtbaars laten zien. Dat ik die twee interesses en mijn opleiding SPH nu kan combineren en me met een penseel in mijn hand een creatieve weg door Verwonderland mag schilderen, vind ik een groot voorrecht. Ik voel me het meest waardevol wanneer ik tijdens een samenwerking de beelden in andermans hoofd kan ‘vangen’  en het me lukt er een vorm aan te geven. Welke onzichtbare beelden uit jouw binnenwereld wil jij zichtbaar maken in de buitenwereld? Met mijn materiaalkennis en jarenlange ervaring help ik je graag om jouw ideeën vorm te geven zodat jij jouw cliënten nog beter kunt helpen!

Warme groet,
Anneke


Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de producten die ik ontwikkel?

Schrijf je dan in voor Flessen-Post, mijn maandelijkse nieuwsbrief

 

Ik volgde onder andere deze cursussen en opleidingen:

Sociaal Pedagogische Hulpverlening 
Afstudeerstage bij Orthopedagogisch Kinderdagverblijf
Hier maakte ik voor het eerst kennis met het gebruik van pictogrammen en ontwikkelde ik diverse materialen 

Gordon cursus - Luisteren naar kinderen
Waar ik niet alleen leerde te luisteren naar kinderen, maar ook ontdekte hoe we ons gevoel onder woorden kunnen brengen

Geweldloze communicatie
Een inspirerende methode om voorbij gevoelens te kijken naar de universele achterliggende behoeftes

Artist Wake Up Call
Waar ik mijn eigen stijl verder ontwikkelde en (weer) leerde experimenteren

Ik ben diverse keren aanwezig geweest bij opstellingen, toch heb ik ervoor gekozen om geen opleiding te doen tot systemisch werker
Door samen te werken met coaches weet ik veel over opstellingen, maar ben ik niet te zeer beperkt door een bepaalde denkwijze. Hierdoor kan mijn creativiteit vrij stromen en zie ik vaak oplossingen die niet direct voor de hand liggen. Die combinatie maakt mij tot een waardevolle vormgever van jouw materialen!

 

 

Hoe klanten hun samenwerking met mij ervaren: 

"Al enige tijd was ik op zoek naar poppetjes die ik kan gebruiken voor mijn functie als MST therapeut...op de website van Anneke werd ik meteen enthousiast. Toen ik Anneke mailde met mijn wensen, dacht ze super met mij mee en was ik helemaal verkocht! Niet veel later opende ik vol verwachting de bestelling en sprong ik in de lucht! Super blij met de poppetjes en de symbolen! Super mooi handwerk! Anneke bedankt voor je enthousiasme en de prettige samenwerking! Ik beveel je aan iedereen aan die ook systemisch werkt!" - Anita

"Wat ik zo leuk vond, was jouw persoonlijke reactie op mijn eerste mail. Dat je aanhaalde dat ik eerder bij je had besteld. Dat zorgde ervoor dat ik me gezien voelde." - Eliane

"Een heel warm dank je wel Anneke, je hebt dit op een prachtige manier gedaan, en helemaal zoals bij onze kinderen pas. Mijn zoon koestert zijn 'systeempoppetjes' allemaal en voelbaar geeft dit hem innerlijke rust. Ook al is mijn dochter nog klein, dit beeld is nu al belangrijk en heel waardevol voor haar levensverhaal." - Daniëlle

 

CONTACT

Heb je een vraag? 

Klik op de foto om naar de
Vraag & Antwoord
pagina te gaan  

---------------------------------------

Wil je kennismaken?

Klik op de foto
om te lezen wie ik ben
en hoe Verwonderland is ontstaan

---------------------------------------

Wil je meer
van mijn werk zien?

Klik op de foto om een kijkje te nemen in mijn portfolio

© 2008 - 2022 Verwonderland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel